Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Duiven


Oncologienetwerk Duiven (OND) is opgestart door zorgverleners die mensen helpen voor, tijdens en/of na kanker. Het doel is onder andere om elkaar beter te leren kennen, te weten welke behandelingen vanuit alle disciplines mogelijk zijn en meer kennis op te doen van elkaars expertise.

Hierdoor kunnen patiënten/cliënten beter door worden verwezen en samenwerking kan worden geoptimaliseerd.

Contactpersoon:
Josée Veneklaas

oncologienetwerkduiven@gmail.com


Apotheker

Bij de apotheker kunt u terecht voor uw medicatie, verbandmiddelen, incontinentiemateriaal, voedingsmiddelen en hulpmiddelen. Wij hebben een bezorgdienst en kunnen indien nodig dezelfde dag leveren. Mocht het niet voorradig zijn, dan wordt het besteld en is het de volgende dag in huis. Wij verzorgen ook chronische medicatie. Wanneer uw medicatie opraakt, zullen wij bij uw huisarts een nieuw recept vragen. Zo komt u nooit zonder medicatie te zitten.

Ook kunt u bij ons terecht voor al uw vragen over medicijnen. Wij beschikken over een uitgebreide en actuele kennis van medicijnen. Zo kunnen we met u en uw arts meedenken over uw medische problemen.

Benu Apotheek de Linde
Jóska Jacsó, apotheker
Eltensestraat 1
6922 JA Duiven
0316-264777
delinde@benuapotheek.nl
www.benuapotheek.nl

Behandeling
aan huis

 

Compressiezorg

De compressiespecialist (bandagist) meet therapeutische elastische kousen (steunkousen) voor zowel benen als armen aan. Wij adviseren over verschillende compressiemiddelen, denk daarbij aan compressie hemden, wanneer er sprake is van vochtproblemen in het bovenlichaam. De kousen en compressie hemden beperken de negatieve gevolgen van vaat- en lymfeproblemen en gaan vochtophopingen tegen. De kousen en compressiehulpmiddelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Therapeutische elastische kousen TEK en overige compressiehulpmiddelen worden verstrekt op basis van een verwijzing van de arts.
Movetek, compressiezorg
Nanne van Cuijk
Bij Fysiofit de Liemers
(ma-ochtend)
Eilandplein 476
6922 ER Duiven
06-58969938
info@movetek.nl
www.movetek.nl

Behandeling 
aan huisDiëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen. 

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.

Diëtistenpraktijk Langedijk
Muriël Langedijk
Cornetstraat 15
6922 KS Duiven
0316-285844
06-13683075
mcm.langedijk@planet.nl
www.dietist-langedijk.nl

Behandeling 
aan huis


Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.

Snel Ergotherapie
Karen Snel
Panhuis 52
6941 BZ Didam
Gezondheidscentrum Lobede
Burg. Daalderopstraat 6
6916 CB Tolkamer
info@snel-ergotherapie.nl
www.snel-ergotherapie.nl

Behandeling 
aan huis 

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.Fysiofit de Liemers
Josée Veneklaas
Eilandplein Eilandplein 476
6922 ER Duiven
0316-267868
Josee.veneklaas@fysiofitdeliemers.nl
www.fysiofitdeliemers.nl

Behandeling 
aan huis
Fysiotherapie Duiven
Carolien Sinnema
Eltensestraat 9
6922 JA Duiven
0316-268889
www.fysioduiven.nl

Behandeling 
aan huis

 

Huisartsenzorg

De huisarts heeft een belangrijke rol in de verschillende fasen van het (oncologisch) zorgtraject als continue factor en gesprekspartner voor de oncologische cliënt. In overleg met u kan de huisarts u binnen de huisartsenpraktijk doorverwijzen naar een praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH).
Als er geen behandelmogelijkheden meer zijn, zetten we ons in om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te waarborgen.

Huisartsenpraktijk
Mulling & Jongmans

Frank Mulling, huisarts
Spoorallee 26
6921 HZ  Duiven
0316-523666
jongmansmulling.onzehuisartsen.nl

Behandeling 
aan huis


Logopedie

De logopedist houdt zich bezig met problemen bij het spreken, slikken of ademhaling ten gevolge van bijvoorbeeld bestraling, hersentumor of operatie in het hals- keel- of neusgebied. Wij geven begeleiding bij de uitspraak, denk daarbij aan de beweeglijkheid van de lippen, tong en de kaak en het stemgebruik. Bij een taalprobleem traint de logopedist de woordvinding, het overbrengen van een boodschap en/of het begrijpen van de taal. Bij het moeilijk slikken of het verslikken geeft de logopedist slik instructie en adviezen. Bij benauwdheid of kortademigheid kan de logopedist u ademoefeningen geven die ingezet worden in het dagelijks leven.

Logopediepraktijk Liemers
Rosanne Abrams
Eltensestraat 3
6922 JA Duiven
06-21336709
info@logopedieliemers.nlOedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.

Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.

Dermaflow
Dayenne Zweers
Spoorallee 26
6921 HZ Duiven
0316-284520
info@dermaflow.nl
www.dermaflow.nl
Fysiofit de Liemers
Josée Veneklaas
Eilandplein Eilandplein 476
6922 ER Duiven
0316-267868
Josee.veneklaas@fysiofitdeliemers.nl
www.fysiofitdeliemers.nl

Behandeling 
aan huis

 


Fysiotherapie Duiven
Carolien Sinnema
Eltensestraat 9
6922 JA Duiven
0316-268889
www.fysioduiven.nl

Behandeling 
aan huis

 

Psychosociale therapie

De psychosociaal therapeut helpt bij het omgaan met de psychische en sociale gevolgen van kanker, de behandeling ervan en daarna, voor u en uw naasten. Wij staan stil bij onder andere de overtuigingen en de belemmeringen die veel stress kunnen opleveren.

Thema’s kunnen zijn; angst, vermoeidheid, zelfvertrouwen, werk, zingeving en/of relatie. Deze therapie is gericht op ondersteuning bij lichte tot matige problemen van psychische en sociale aard.

Praktijk Hooyman
Anita Hooyman
Psychosociaal therapeut
Verlies & rouw therapeut
Tekentherapie

Pinkslo 6
6923 CH Groessen
06-20702948
info@praktijkhooyman.nl
www.praktijkhooyman.nl