Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Arnhem Zuid


Het Oncologie Netwerk Arnhem Zuid bestaat uit hulpverleners die samenwerken om u in de thuissituatie te kunnen ondersteunen. Wanneer u of uw naaste met kanker te maken krijgt kan er in een korte tijd veel veranderen in uw leven. Vaak heeft u met meerdere hulpverleners te maken en is goede samenwerking van belang. De deelnemende hulpverleners hebben ervaring in het begeleiden van oncologische cliënten en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Zo kunnen samen met u alle noodzakelijke behandelingen goed op elkaar afgestemd worden.
 Oncologische cliënten en hun naasten kunnen gebruik maken van de diensten van dit netwerk.

Verwijzing en vergoeding

Het kan zijn dat een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig is om voor vergoeding van de behandeling in aanmerking te komen. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende discipline. Alle disciplines stellen samen met u een individueel behandelplan op, gebaseerd op uw vraag.
 Behandeling vindt plaats in de praktijk van de betreffende hulpverlener of indien nodig aan huis.

Contactpersoon:
Nicole van Heumen-Willink
026-3811436
ArnhemZuid@oncologienetwerkmiddengelderland.nl


Chinese en Westerse kruidengeneeskunde

Een fytotherapeut richt zich op de bijwerkingen die chemotherapie, immuuntherapie en andere oncologische behandelingen kunnen hebben. Of op het herstel na het medische traject. Met kruiden, medicinale paddenstoelen en soms met vitamine- of mineralensupplementen wordt gewerkt aan klachten zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid, maag-darm klachten, huidproblemen, aantasting van de slijmvliezen, versterken van het immuunsysteem, etc. 

Uniek aan onze werkwijze is dat wij de kruiden afstemmen op basis van een zorgvuldige diagnose. Met de Chinese tong- en polsdiagnose worden de energiehuishouding en stofwisselingsprocessen beoordeeld. Dit wordt aangevuld met onderzoek van het bloed, de bloedvaten, speeksel, nagels, etc.
Om interactie te voorkomen, worden de kruiden afgestemd op de gebruikte medicatie en in overleg met de behandelend arts ingezet.

 


Fyto+ praktijk
Bas ten Velde
Loospad 13
6815 GA Arnhem
06-20683003
info@fyto-therapie.nl
www.fyto-praktijk.nlDiëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen.

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.


Diëtistenpraktijk NewLife
Ilina Weinschenk
Slochterenweg 29
68354 CD Arnhem
Locatie De Laar:
Bredasingel 54
6843 RE Arnhem
06-18094249
info@dietistenpraktijknewlife.nl
www.dietistenpraktijknewlife.nl

Behandeling
aan huis

Diëtistenpraktijk Vitasens    
Anja Daniëls
Onder de linden 21-7
6822 KG Arnhem
026-3513514
anja@vitasens.nl
www.vitasens.nl

Behandeling
aan huis
Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.Ergo Advies KAN!
Koen Aarntzen
Bemmel, Huissen, Arnhem Zuid
Teselaar 6f, 6681 BG Bemmel
06-40429542
koen@ergoadvieskan.nl
www.ergoadvieskan.nl

Behandeling
aan huis


Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.De mobiele fysio-en huidtherapeut V.O.F. /
De Behandelbank

Nicole van Heumen-Willink,
De Behandelbank/Huidinstituut
Hollandweg 52, Arnhem - Elderveld
026-3811436
info@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl
demobielefysioenhuidtherapeut@zorgmail.nl
www.demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Behandeling
aan huis


Logopedie

De logopedist houdt zich bezig met problemen bij het spreken, slikken of ademhaling ten gevolge van bijvoorbeeld bestraling, hersentumor of operatie in het hals- keel- of neusgebied. Wij geven begeleiding bij de uitspraak, denk daarbij aan de beweeglijkheid van de lippen, tong en de kaak en het stemgebruik. Bij een taalprobleem traint de logopedist de woordvinding, het overbrengen van een boodschap en/of het begrijpen van de taal. Bij het moeilijk slikken of het verslikken geeft de logopedist slik instructie en adviezen. Bij benauwdheid of kortademigheid kan de logopedist u ademoefeningen geven die ingezet worden in het dagelijks leven.

Logopedie Het Kompas
Thiarda Tjeerdsma
D.U. Stikkerstraat
6842 CW Arnhem
06-18529158
info@logopediehetkompas.nl
www.logopediehetkompas.nlOedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.

Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.
De mobiele fysio-en huidtherapeut V.O.F. /
De Behandelbank

Nicole van Heumen-Willink,
De Behandelbank/Huidinstituut
Hollandweg 52, Arnhem - Elderveld
026-3811436
info@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl
demobielefysioenhuidtherapeut@zorgmail.nl
www.demobielefysio-enhuidtherapeut.nl

Behandeling
aan huis


Psycholoog 

De psycholoog kan u begeleiden bij de psychische verwerking van uw ziek zijn. De diagnose kanker kan heel ingrijpend zijn en veel onzekerheid met zich mee brengen. U kunt te maken krijgen met vermoeidheid, slaapproblemen en pijnklachten. Maar ook piekeren, somberheid, angst, aandacht- en geheugenproblemen kunnen u belemmeren om een nieuw evenwicht te vinden in deze moeilijke periode. 
De psycholoog kan u en uw naasten uitleg, advies en behandeling geven. Met als doel om weer meer grip op uw leven te krijgen en meer kwaliteit van leven te ervaren.Helen Dowling Instituut
Aline Rutter
Zijpendaalseweg 14
Arnhem                  
026-3033480
www.hdi.nl
Zelfcetera
Nienke Hoogstraten, psycholoog en reattachsapecialist
Geitenkamp 34
6823 HE Arnhem
Groenestraat 71
6991 XJ Rheden
06-16018336
info@zelfcetera.nl
www.zelfcetera.nl