Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Oosterbeek

Wanneer u te maken krijgt met kanker verandert er veel in uw leven. Vaak komt u in contact met meerdere zorgverleners. Dan is een goede samenwerking van belang.
 
Het Oncologie Netwerk Oosterbeek bestaat uit gespecialiseerde zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Oosterbeek en omstreken. Door deze samenwerking kan er vanuit verschillende invalshoeken naar de client en hun naasten worden gekeken. Deze zorg kan zowel tijdens als na de afloop van de medische behandeling van kanker ingezet worden in zowel de curatieve als de palliatieve fase. De kracht van het netwerk is de onderlinge samenwerking, de korte lijntjes, het kunnen aanbieden van gespecialiseerde zorg dichtbij huis en de aandacht voor de directe omgeving/ mantelzorger(s) van de cliënt met kanker.

Dit gaat altijd samen en in overleg met u.

Samen met u streven ernaar uw kwaliteit van leven te optimaliseren.

Contactpersoon:
Rina Rijkenberg
026-3391099
Oosterbeek@oncologienetwerkmiddengelderland.nl


Compressiezorg

De compressiespecialist (bandagist) meet therapeutische elastische kousen (steunkousen) voor zowel benen als armen aan. Wij adviseren over verschillende compressiemiddelen, denk daarbij aan compressie hemden, wanneer er sprake is van vochtproblemen in het bovenlichaam. De kousen en compressie hemden beperken de negatieve gevolgen van vaat- en lymfeproblemen en gaan vochtophopingen tegen. De kousen en compressiehulpmiddelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Therapeutische elastische kousen TEK en overige compressiehulpmiddelen worden verstrekt op basis van een verwijzing van de arts.

Huidtherapeuten
Rina Rijkenberg &
Bram Reijnders
Eventuele behandellocaties: Oosterbeek, Renkum en Heelsum
Generaal Uquhartlaan 18 T
6861 GG Oosterbeek
026-3391099
info@dehuidtherapeuten.nl
www.dehuidtherapeuten.nl

Behandeling 
aan huis


Diëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen. 

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.Dietistenpraktijk Eetstijl
Els Marcelis
Gezondheidscentrum de Dennenkamp
Generaal Urquhartlaan 18
026-3390379
info@eetstijl.nl, els@eetstijl.nl
www.eetstijl.nl

Behandeling 
aan huis


Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.Ergo aan huis
Gezondheidscentrum
De Dennenkamp

Generaal Urquhartlaan 18 F
6861 GG, Oosterbeek

Yvette Zaat
06-15547228
yvette.zaat@ergo-aanhuis.nl

Pien Gaijmans
06-23147506
pien.gaijmans@ergo-aanhuis.nl

www.ergo-aanhuis.nl

Behandeling 
aan huis


Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.Fysiocare Oosterbeek
Ron van den Berg,
Tünde Takács
Joubertweg 10, Oosterbeek
Generaal Urquhartlaan 18, Oosterbeek
026-3333009
info@fysiocareoosterbeek.nl
www.fysiocareoosterbeek.nl

Behandeling 
aan huisFysio Oosterbeek
Marjan Flantua
Wilhelminstraat 19
6862 HA Oosterbeek
026-33 33 097
info@fysio-oosterbeek.nl
www.fysio-oosterbeek.nl

Behandeling 
aan huis

 

Massage en Oncoreflexmassage

De massagetherapeut kan helpen het contact met en het vertrouwen in het lichaam te herstellen. Maar misschien nog belangrijker; het kan symptomen van pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie en depressieve gevoelens verminderen. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden, voor, tijdens en na de behandelingen. Maar ook in de palliatieve/ terminale fase. 

Zowel lichaam en geest hebben behoefte aan ontspanning. 

De massage wordt aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans, maar ontspant.
Reflexief, voetreflexologie massage advies
Karine de Laat
Kuijpersweg 30
6871 ED Renkum
06-13530159
reflexief@therapie-renkum.nl
www.therapie-renkum.nl


 


Praktijk Zorg in Juiste Balans
Eugènie Wijburg
Joubertweg 14
6861 DN Oosterbeek
Gezondheidscentrum 

Onder de Linden


Onder de Linden 21-2

6822 KG Arnhem
06-58933888
info@zorginjuistebalans.nl
www.zorginjuistebalans.nl

Behandeling 
aan huis in overleg


Physique preventiecentrum Oncologie fysiotherapie
Margot Valk
Europalaan 98B
6871 XX Renkum
0317-312852
margot@physique.nl
www.fysiotherapiedewaag.nl

Behandeling
aan huisFysio-en Manuele therapie Doorwerth
Fysiotherapie met specialisatie oncologie
Janneke Stolte
Schubertplein 6
6865 EM Doorwerth
026-3341962  
fysiodoowerth@gmail.com
www.fysiodoorwerth.nl

Behandeling
aan huis


Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.

Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.Huidtherapeuten
Rina Rijkenberg &
Bram Reijnders
Eventuele behandellocaties: Oosterbeek, Renkum en Heelsum
Generaal Uquhartlaan 18 T
6861 GG Oosterbeek
026-3391099
info@dehuidtherapeuten.nl
www.dehuidtherapeuten.nl

Behandeling 
aan huis


Psycholoog 

De psycholoog kan u begeleiden bij de psychische verwerking van uw ziek zijn. De diagnose kanker kan heel ingrijpend zijn en veel onzekerheid met zich mee brengen. U kunt te maken krijgen met vermoeidheid, slaapproblemen en pijnklachten. Maar ook piekeren, somberheid, angst, aandacht- en geheugenproblemen kunnen u belemmeren om een nieuw evenwicht te vinden in deze moeilijke periode. 
De psycholoog kan u en uw naasten uitleg, advies en behandeling geven. Met als doel om weer meer grip op uw leven te krijgen en meer kwaliteit van leven te ervaren.
Eveline van Lith
Oosterbeek individuen en relaties, Arnhem voor groepstherapie
Generaal Urquhartlaan 18-L
6861 GG Oosterbeek
06-29007259
info@psycholoogvanlith.nl
www.psycholoogvanlith.nlPsychosociale therapie

De psychosociaal therapeut helpt bij het omgaan met de psychische en sociale gevolgen van kanker, de behandeling ervan en daarna, voor u en uw naasten. Wij staan stil bij onder andere de overtuigingen en de belemmeringen die veel stress kunnen opleveren.

Thema’s kunnen zijn; angst, vermoeidheid, zelfvertrouwen, werk, zingeving en/of relatie. Deze therapie is gericht op ondersteuning bij lichte tot matige problemen van psychische en sociale aard.


 


Praktijk Zorg in Juiste Balans
Eugènie Wijburg
Joubertweg 14
6861 DN Oosterbeek
Gezondheidscentrum 

Onder de Linden


Onder de Linden 21-2

6822 KG Arnhem
06-58933888
info@zorginjuistebalans.nl
www.zorginjuistebalans.nl

 

Behandeling 
aan huis in overleg

Wijkverpleging/Thuiszorg 

De wijkverpleegkundige ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is met thuiszorg, nachtzorg en gespecialiseerde zorg. Wij bieden oncologische en palliatieve zorg in nauw contact met huisarts en specialist. Er is ook gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding beschikbaar als u geen hulp nodig heeft bij de persoonlijke zorg. Zo zorgen wij voor passende zorg waarmee u uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u wenst. U bespreekt met uw wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw dierbaren. Wij kunnen bij u thuis advies, informatie en voorlichting geven met betrekking tot vragen over uw ziekteproces op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak.Thuiszorg Groot Gelre
Eva Zeiljlmaker
026-3639223
e.zeiljlmaker@thuiszorggrootgelre.nl
www.thuiszorggrootgelre.nl

Behandeling 
aan huis


Overig
Praktijk voor Logopedie
Wilma de Vries
Wilhelministraat 19
6862 HA Oosterbeek
026-3335743
www.logopedie-oosterbeekrenkum.nl

Behandeling 
aan huis in overlegZweisersdal yoga bij kanker
Jannet Groenewold
Weverstraat 65
6862 DK Oosterbeek
026-3391369
info@zweiersdal.nl
www.zweiersdal.nl