Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Zevenaar

Het Oncologie Netwerk Zevenaar bestaat uit zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Zevenaar en omstreken. Wanneer u of uw naaste met kanker te maken krijgt verandert uw leven drastisch en in een korte tijd. Vaak hebt u met meerdere zorgverleners te maken en is goede samenwerking van belang. De deelnemende zorgverleners hebben ervaring in het begeleiden van oncologische cliënten en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Zo kunnen, samen met u, alle noodzakelijke behandelingen goed op elkaar afgestemd worden.
Oncologische cliënten en hun familie kunnen gebruik maken van de diensten van dit Netwerk.

Contactpersoon:
Monique Jansen        
0316-342151
Zevenaar@oncologienetwerkmiddengelderland.nl
 


Acupunctuur

De acupuncturist kan helpen bij: misselijkheid en braken bij chemotherapie, vermoeidheid en slapeloosheid, opvliegers en zweten bij hormoontherapie, verminderde eetlust, droge mond, pijnklachten, neuropathie door chemotherapie en gevoelens van somberheid en angst.

Acupunctuur kan goed als aanvullende behandeling naast een reguliere behandeling worden ingezet bij kanker. Zowel rondom de behandelingen met chemo-, radio- of hormoontherapie als tijdens de herstelperiode nadien. Het kan ondersteuning bieden en verlichting geven van bijwerkingen en de kwaliteit van leven verhogen.Fyzio Z
Ingrid Hendrikse
Oude Doesburgseweg 63
6901 HH Zevenaar
0316-343795
Ingrid.hendrikse@fysio-z.nl
www.fysio-z.nlDiëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen.

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.

Diëtistenpraktijk Voeding & Dieet Plus
Oude Doesburgeseweg 63
6901 HH Zevenaar
06-81144490
alice@voedingendieetplus.nl
www.voedingendieetplus.nlErgotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.ErgoZorg HANDig
Rosemary Jansen - Grimberg
Therapie Sevenaer
Oude Doesburgseweg 63
6901 HH Zevenaar
06-12929671
rosemary@ergozorghandig.nl
www.ergozorghandig.nl

Behandeling
aan huis


Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.

Fyzio Z
Ingrid Hendrikse
Oude Doesburgseweg 63
6901 HH Zevenaar
0316-343795
Ingrid.hendrikse@fysio-z.nl
www.fysio-z.nl


Fysiotherapie Rijnstate Ziekenhuis
Ester Bartels, Jantine Smit,
Ria Berntzen
Hunneveldweg 14a
6900 GA Zevenaar
088-005 6366
secrparamArnhem1@rijnstate.nl
Romei therapie en training
Miriam Kemmetter,
Monique Jansen
Romei 18, 6901 AV Zevenaar
0316-342151
info@romei.nl
www.romei.nl

Behandeling
aan huis


Huidtherapie

De huidtherapeut kan u helpen bij vocht(lymfoedeem), verhardingen(fibrose) in de huid, pijn, litteken klachten en bewegingsbeperkingen. Wij maken gebruik van massagetechnieken zoals manuele lymfdrainage, bindweefsel- en fascie technieken. Daarnaast richten we ons op zelfmanagement; denk hierbij aan zelfmassage, huidverzorging, bewegings- en ademhalingsoefeningen. Wanneer u last heeft van oedeem passen we onder andere compressietherapie toe. Hieronder verstaan we zwachtelen en het aanmeten van compressie materialen. Als huidtherapeuten zijn wij gespecialiseerd in huid- en wondzorg na oncologische ingrepen. Bij het ontwikkelen van problematische littekens kunnen wij littekentherapie toepassen.Huidzorg Didam
Gezondheidscentrum Didam
Panhuis 52, 6941 BZ Didam
088-0028111
afspraken@huidzorg.com
info@huidzorg.com
www.huidzorg.com

Behandeling
aan huis


Huisartsenzorg

De huisarts heeft een belangrijke rol in de verschillende fasen van het (oncologisch) zorgtraject als continue factor en gesprekspartner voor de oncologische cliënt. In overleg met u kan de huisarts u binnen de huisartsenpraktijk doorverwijzen naar een praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH).
Als er geen behandelmogelijkheden meer zijn, zetten we ons in om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te waarborgen.

Huisartsenpraktijk E.M.E.Brugman
Edwin Brugman
Vondellaan 9
6901 MA Zevenaar
0316-523522
info@huisartsbrugman.nl
huisartsbrugman.uwartsonline.nlLogopedie

De logopedist houdt zich bezig met problemen bij het spreken, slikken of ademhaling ten gevolge van bijvoorbeeld bestraling, hersentumor of operatie in het hals- keel- of neusgebied. Wij geven begeleiding bij de uitspraak, denk daarbij aan de beweeglijkheid van de lippen, tong en de kaak en het stemgebruik. Bij een taalprobleem traint de logopedist de woordvinding, het overbrengen van een boodschap en/of het begrijpen van de taal. Bij het moeilijk slikken of het verslikken geeft de logopedist slik instructie en adviezen. Bij benauwdheid of kortademigheid kan de logopedist u ademoefeningen geven die ingezet worden in het dagelijks leven.
Logopediepraktijk Bianca Berndsen & Annelies Florian
De Hooge Bongert 1a
6903 DA Zevenaar
0316-332990
info@logopedieberndsenflorian
www.logopedieberndsenflorian.nlLotgenoten

Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte. Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar! Wees welkom in het Braamhuis.Braamhuis
Reisenakker 12, Zevenaar
0316-332111
info@braamhuis.nl
www.braamhuis.nlOncologische voetverzorging

De medisch pedicure behandelt uw voetklachten. Door de behandeling van kanker kunt u last krijgen van voetklachten. Bijvoorbeeld neuropathie, hand/voetsyndroom, dunne en/of droge huid, eeltvorming en kloven, nagelproblemen.

Een oncologisch voetzorgverlener herkent de bijwerkingen die u als gevolg van de behandeling kunt ondervinden. Het doel is uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.

Ria Wegman Integraal Therapeut en Medisch Voetzorgverlener
Lentemorgen 5
6903 CT Zevenaar
0316-332266 of 06-14442802
info@riawegman.nl
www.riawegman.nlPsycholoog

De psycholoog kan u begeleiden bij de psychische verwerking van uw ziek zijn. De diagnose kanker kan heel ingrijpend zijn en veel onzekerheid met zich mee brengen. U kunt te maken krijgen met vermoeidheid, slaapproblemen en pijnklachten. Maar ook piekeren, somberheid, angst, aandacht- en geheugenproblemen kunnen u belemmeren om een nieuw evenwicht te vinden in deze moeilijke periode.

De psycholoog kan u en uw naasten uitleg, advies en behandeling geven. Met als doel om weer meer grip op uw leven te krijgen en meer kwaliteit van leven te ervaren.


Helen Dowling Instituut, Psychologische zorg bij kanker
Zijpendaalseweg 14, Arnhem
030-2524020
arnhem@hdi.nl
www.hdi.nlWijkverpleging/Thuiszorg

De wijkverpleegkundige ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is met thuiszorg, nachtzorg en gespecialiseerde zorg. Wij bieden oncologische en palliatieve zorg in nauw contact met huisarts en specialist. Er is ook gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding beschikbaar als u geen hulp nodig heeft bij de persoonlijke zorg. Zo zorgen wij voor passende zorg waarmee u uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u wenst. U bespreekt met uw wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw dierbaren. Wij kunnen bij u thuis advies, informatie en voorlichting geven met betrekking tot vragen over uw ziekteproces op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak.Sensire Wijkzorg
Didamseweg 94, Zevenaar
www.sensire.nl
Tom Aalsma: wijkverpleegkundige
0316-242098
t.aalsma@sensire.nl
Charella van Ee: gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg
06-22069411
c.vanee@sensire.nlOverig


Homeopathie Zevenaar
André Emst
Wilgenhoek 38
6903 BV Zevenaar
0316-529740
info@homeopathiezevenaar
www.homeopathiezevenaar.nlHolverda Flisijn osteopaten
Guido Gezellestraat 56a
6901 KZ Zevenaar
0316-331776
info@osteopathiezevenaar.nl
osteopathiezevenaar.nl
CarolineCoachingU
Caroline Vallentgoed
Medisch Centrum
De Eltense Hof

Eltensestraat 3
6922 JA Duiven
06-19576888
CarolineCoachingU@gmail.com
www.carolinecoachingu.nl

Behandeling
aan huis