Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Huissen

Oncologie Netwerk Huissen bestaat uit zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Huissen en omstreken.

Wanneer u te maken krijgt met kanker verandert er veel in uw leven. Vaak komt u in contact met meerdere zorgverleners.  Dan is een goede samenwerking van belang.

Oncologie Netwerk Huissen is een team van gespecialiseerde zorgverleners. Wij bieden u vanuit verschillende invalshoeken ondersteunende begeleiding tijdens en na de medische behandeling van kanker. In het netwerk zijn we op de hoogte van elkaars werkwijze en kunnen de behandelingen op elkaar afgestemd worden. Samen met u streven we ernaar uw kwaliteit van leven te optimaliseren.

Contactpersoon:
Koen Aarntzen
06-40429542 
Huissen@oncologienetwerkmiddengelderland.nl


Compressiezorg

De compressiespecialist (bandagist) meet therapeutische elastische kousen (steunkousen) voor zowel benen als armen aan. Wij adviseren over verschillende compressiemiddelen, denk daarbij aan compressie hemden, wanneer er sprake is van vochtproblemen in het bovenlichaam. De kousen en compressie hemden beperken de negatieve gevolgen van vaat- en lymfeproblemen en gaan vochtophopingen tegen. De kousen en compressiehulpmiddelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Therapeutische elastische kousen TEK en overige compressiehulpmiddelen worden verstrekt op basis van een verwijzing van de arts.


Movetek Compressiezorg
Nanne van Cuijk
Rozendaalselaan 34-11
6881 LD Velp
06-589 699 38
info@movetek.nl
www.movetek.nl

Behandeling
aan huis


Diëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen.

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.Diëtistenpraktijk Hartenvijf
Anouk Hartman
Mecklenburg 3, 6851 KL Huissen
Plaza 19, 6852 RL Huissen
Rivierweg 1, 6932 KA Westervoort
026-3116952
anouk@hartenvijf.nl
www.hartenvijf.nl

Behandeling
aan huis
 

La Vita Sana Voedingsadviesbureau
Daphne van den Berg
Van Voorststraat 1, Huissen
Polseweg 17, Huissen
Dorpstraat 21d, Gendt
Daphne@dietist-lavitasana.nl
www.dietist-lavitasana.nl

Behandeling
aan huis

Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.

Ergo Advies KAN!
Koen Aarntzen
Bemmel, Huissen, Arnhem Zuid
Teselaar 6f, 6681 BG Bemmel
06-40429542
koen@ergoadvieskan.nl
www.ergoadvieskan.nl

Behandeling
aan huis

Ergotherapie Heutink
Ingrid Heutink
Vijzel 3, 6852 BV Huissen
06-51846598
info@ergotherapieheutink.nl
www.ergotherapieheutink.nl

Behandeling
aan huis


Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.

Fysiotherapie
Miriam Donders FMD+

Merian Sluiter, Hanneke Buijvoets en Miriam Donders
Plaza 21, 6852 RL Huissen (Medisch Centrum Loovelden)
Worth Rhedenseweg 28a
6991 DW Rheden
026-4955103
welkom@fmdplus.nl
www.fysiomiriamdonders.nl

Behandeling
aan huis;
Gratis haal en brengserviceFysiopunt Huissen
Paul Willemsen
Mecklenburg 3
6851 KL Huissen
026-3891066
info@fysiopunthuissen.nl
www.fysiopunthuissen.nl

Behandeling
aan huis

Fysiotherapie TOPSEREEN
Martine van Aalten-van Eijk
en Ilse Teunissen
SPORTSEREEN
Blauwenburcht 3
6852 NS Huissen
026-3250928
info@topsereen.nl
www.sportsereen.nl

Behandeling
aan huis
Fysiotherapie M van der Ploeg
Annemieke Burgers
Jan Joostenstraat 40a
6687 AC Angeren
026-3255272
info@mvanderploeg.nl
www.fysiotherapievanderploeg.nl

Behandeling
aan huis
Fysiotherapie van Oeyen
Jos Kleijn  
Medisch Centrum Stadswal
Van Voorststraat 1
6851 LT Huissen
026-3253853
jos@fysiotherapievanoeyen.nl
Info@fysiotherapievanoeyen.nl
fysiotherapievanoeyen.nl

Behandeling
aan huis

 

Oefentherapie Cesar en Mensendieck

De oefentherapeut Cesar - Mensendieck helpt u bij het verbeteren van de individuele houdings- en bewegingsgewoonten. Als u uw lichaam verkeerd gebruikt of belast ontstaat een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat.
De oefentherapeut kijkt naar de verbanden tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoonten en stelt met u een behandelprogramma samen. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen, denk hierbij ook aan chronische pijn. Bij chronische pijn leert u wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en leert u hoe hier het beste mee kunt omgaan.  U kunt preventief aan de slag met adviezen en oefeningen tijdens en na kanker. Ook slaapproblemen kunnen door behandeling bij de oefentherapeut verminderen.
Belangrijk is dat u zich bewust wordt van uw mogelijkheden. En dat u leert wat u zelf kunt veranderen om u beter te voelen. U krijgt weer vertrouwen in uw eigen lichaam zodat u uw dagelijkse activiteiten, werk, sport en sociale contacten weer zoveel mogelijk kunt oppakken.Oefentherapie Cesar Huissen
Psychosomatisch Oefentherapeut
Helma Rossen
Medisch Centrum Loovelden
Plaza 19, 6852 RL Huissen
Medisch Centrum Polseweg
Polseweg 17, 6851 DA Huissen
026-3258640
info@cesartherapie-huissen.nl
www.cesartherapie-huissen.nl

Behandeling
aan huis


Psycholoog

De psycholoog kan u begeleiden bij de psychische verwerking van uw ziek zijn. De diagnose kanker kan heel ingrijpend zijn en veel onzekerheid met zich mee brengen. U kunt te maken krijgen met vermoeidheid, slaapproblemen en pijnklachten. Maar ook piekeren, somberheid, angst, aandacht- en geheugenproblemen kunnen u belemmeren om een nieuw evenwicht te vinden in deze moeilijke periode.
De psycholoog kan u en uw naasten uitleg, advies en behandeling geven. Met als doel om weer meer grip op uw leven te krijgen en meer kwaliteit van leven te ervaren.

Psychotherapiepraktijk Scharwächter
Peter Scharwächter
Parksingel 135
6681 ND Bemmel
06-34572785
info@psychotherapiepraktijkscharwachter.nl
psychotherapiepraktijkscharwachter.nlWijkverpleging/Thuiszorg

De wijkverpleegkundige ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is met thuiszorg, nachtzorg en gespecialiseerde zorg. Wij bieden oncologische en palliatieve zorg in nauw contact met huisarts en specialist. Er is ook gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding beschikbaar als u geen hulp nodig heeft bij de persoonlijke zorg. Zo zorgen wij voor passende zorg waarmee u uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u wenst. U bespreekt met uw wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw dierbaren. Wij kunnen bij u thuis advies, informatie en voorlichting geven met betrekking tot vragen over uw ziekteproces op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak.Buurtzorg Huissen
Iris Koch
Plaza 19, 6852 RL Huissen
06-12305051
huissen2@buurtzorgnederland.com
www.buurtzorgnederland.com

Behandeling
aan huis


Overig
CarolineCoachingU
Caroline Vallentgoed
Medisch Centrum
De Eltense Hof

Eltensestraat 3
6922 JA Duiven
06-19576888
CarolineCoachingU@gmail.com
www.carolinecoachingu.nl

Behandeling
aan huis