Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk IJsselstromen (Doesburg e.o.)

Als u kanker krijgt, komt er veel op u en uw gezin af. Het is belangrijk dat u de juiste hulp en zorg krijgt. Daarom is Oncologienetwerk IJsselstromen opgericht. Dit is een netwerk van zorgverleners in Doesburg en omstreken die gespecialiseerd zijn in oncologische zorg, dicht bij de patiënt in de wijk. De zorgverleners binnen het netwerk stemmen hun behandelingen op elkaar af en werken samen met ziekenhuizen in de omgeving. Zo zorgen ze ervoor dat de overgang van een behandeling in het ziekenhuis naar zorg en ondersteuning thuis zo goed mogelijk verloopt. Tijdens uw ziekte, maar ook erna, als u herstellende bent. Of als u juist niet meer beter wordt en in de laatste fase van uw leven zorg nodig heeft.

Contactpersoon:
Kristel Beijer
kristel@plus-fit.nl


Diëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen. 

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.

Voedingenzo
Inge Polman-Naberink
Paramedisch Centrum Dieren
Treubstraat 70
6951 BB Dieren
Beinumhuis
Leigraafseweg 2
6983 BP Doesburg
Paramedisch Centrum Doesbrug
Zandbergstraat 10
6981 DR Doesburg
06-18622036
info@voedingenzo.nl
voedingenzo.nl

Behandeling aan huis
Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.

Ergotherapie Dieren e.o.
Astrid Rothuis
Treubstraat 70
6951 BB Dieren
Haverweg 55c
6991 BR Rheden
Zandbergstraat 10
6981 DR Doesburg
06-33693079 of 06-46502976
info@ergotherapie-dieren.nl
www.ergotherapie-dieren.nl

Behandeling aan huisVIEK Ergotherapie
Anje Korsten
Zandbergstraat 10, Doesburg
06-30413780
info@viekergotherapie.nl
www.viekergotherapie.nl

Behandeling aan huis


Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.

PlusFit Fitness en Fysiotherapie
Kristel Beijer
Het Mauritsveld 7
6982 EA Doesburg
0313-785097
kristel@plus-fit.nl
www.plus-fit.nl

Behandeling aan huisCompass Fysiotherapie
Eduard Vermeulen
Didamseweg 2a
6983 BB Doesburg
0313-472689
info@compassfysiotherapie.nl
www.compassfysiotherapie.nl

Behandeling aan huis

Fysio Kort
Mildred Lagerweij
Zandbergstraat 10
6981 DR Doesburg
0313-474050
info@fysiokort.nl
fysiokort.nl

Behandeling aan huis


Logopedie

De logopedist houdt zich bezig met problemen bij het spreken, slikken of ademhaling ten gevolge van bijvoorbeeld bestraling, hersentumor of operatie in het hals- keel- of neusgebied. Wij geven begeleiding bij de uitspraak, denk daarbij aan de beweeglijkheid van de lippen, tong en de kaak en het stemgebruik. Bij een taalprobleem traint de logopedist de woordvinding, het overbrengen van een boodschap en/of het begrijpen van de taal. Bij het moeilijk slikken of het verslikken geeft de logopedist slik instructie en adviezen. Bij benauwdheid of kortademigheid kan de logopedist u ademoefeningen geven die ingezet worden in het dagelijks leven.

Logopedie Doesburg
Willemijn Rusch – van de Sande
De Linie 3b
6982 AZ Doesburg
Kerkstraat 87
6996 AG Drempt
06-38262704
info@logopediedoesburg.nl
www.logopediedoesburg.nl

Behandeling aan huis

Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werker kan u bij allerlei soorten vragen en problemen ondersteunen. Meestal komt u er zelf op eigen kracht of met steun van uw directe omgeving wel uit. Maar als dat niet lukt of u wilt het bespreken met een deskundige buitenstaander, dan kunt u terecht bij de maatschappelijk werker. Deze bespreekt met u wat uw probleem of hulpvraag is en hoe u het best geholpen kan worden. Zo nodig, en in overleg met u, wordt er doorverwezen naar een andere instantie en/of wordt daarmee samengewerkt.Santé Partners Maatschappelijk werk
Jolanda van Ingen
De Linie 4, 6982 AZ Doesburg
0900-8433 / 06-31672508
j.vaningen@santepartners.nl
www.santepartners.nl

Behandeling aan huis


Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.

Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.

SkinCare Huid- en Oedeemtherapie
Martha te Meerman-Vreeling
De Bongerd 3
7221 CR Steenderen
Raadhuisstraat 22
7001 EW Doetinchem
De Linie 3b
6982 AZ Doesburg
06-23664236
info@huidtherapieskincare.nl
huidtherapieskincare.nl

Behandeling aan huis
Wijkverpleging/Thuiszorg 

De wijkverpleegkundige ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is met thuiszorg, nachtzorg en gespecialiseerde zorg. Wij bieden oncologische en palliatieve zorg in nauw contact met huisarts en specialist. Er is ook gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding beschikbaar als u geen hulp nodig heeft bij de persoonlijke zorg. Zo zorgen wij voor passende zorg waarmee u uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u wenst. U bespreekt met uw wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw dierbaren. Wij kunnen bij u thuis advies, informatie en voorlichting geven met betrekking tot vragen over uw ziekteproces op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak.Attent Zorg en Behandeling
Michelle Ursepunij
Van Brakellaan 54
6981 JN Doesburg
06-51569465 of 088-9903303
m.ursepunij@atttentzorgenbehandeling.nl
www.attentzorgenbehandeling.nl

Behandeling aan huis

Sensire
Eline Bonants
Boterstraat 2
7051 DA Varsseveld
06-13022422
e.bonants@sensire.nl
www.sensire.nl

Behandeling aan huis