Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie netwerk ‘het Gelders Eiland’

Welkom op de site van het Oncologie netwerk ’het Gelders Eiland’
 
Wanneer u of uw naaste met kanker te maken krijgt, verandert uw leven drastisch in korte tijd.  U heeft misschien vragen, begeleiding bij praktische zaken of extra verzorging nodig. Het is dan van groot belang dat u de juiste hulp en zorg krijgt van professionele zorgverleners.
 
Omdat u vaak te maken krijgt met meerdere zorgverleners, is het belangrijk dat zij de zorg onderling goed afstemmen.
 
Het oncologie netwerk 'het Gelders Eiland', bestaat uit zorgverleners die samenwerken in deze regio, dus in Lobith, Tolkamer, Tuindorp, Herwen, Aerdt, Pannerden en Spijk. Bovendien zijn er goede contacten met andere netwerken in de omgeving. Zo zijn er veel mogelijkheden om de hulp te vinden die u nodig heeft.
Oncologische cliënten en hun familie kunnen een beroep doen op de zorgverleners van dit netwerk.
 
Voor hulp of zorg kan een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig zijn. Hierover kunt u informatie vinden op de website van de desbetreffende zorgverlener. Behandeling vindt plaats in de praktijken, maar kan indien nodig ook bij u thuis.

Contactpersoon:
Jeannette Kuppens
0316-541862
GeldersEiland@oncologienetwerkmiddengelderland.nl


Diëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen.

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.Diëtistenpraktijk Becks&Havers
Mirjam Cornelissen
Gezondheidscentrum Geuzenwaard
Markt 5, Lobith
0344-621459
Huisartspraktijk Herwen&Aerdt
Keurbeek 46a, Herwen
0344-631731
mcornelissen@dpbh.nl
www.dietistenpraktijk-beckshavers.nl

Behandeling
aan huis


Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.
Snel Ergotherapie
Karen Snel
Gezondheidscentrum Geuzenwaard
Markt 5, Lobith
Gezondheidscentrum Didam
Panhuis 52, Didam
06-42149763
info@snel-ergotherapie.nl
www.snel-ergotherapie.nl

Behandeling
aan huis

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.Fysio Rijnwaarden
Jeannette Kuppens
Carien Hof
Gezondheidscentrum Geuzenwaard
Markt 5, Lobith
Huisartspraktijk Herwen&Aerdt
Keurbeek 46a, Herwen
0316-541862
info@fysiorijnwaarden.nl
www.fysiorijnwaarden.nl

Behandeling
aan huis


Fysio Visser
Anouk Visser
Schoolstraat 23, Pannerden
Gezondheidscentrum lobede
Burg. Daalderopstraat 2, Tolkamer
0316-371015
info@fysiovisser.nl
www.fysiovisser.nl

Behandeling
aan huis
Huisartsenzorg

De huisarts heeft een belangrijke rol in de verschillende fasen van het (oncologisch) zorgtraject als continue factor en gesprekspartner voor de oncologische cliënt. In overleg met u kan de huisarts u binnen de huisartsenpraktijk doorverwijzen naar een praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH).
Als er geen behandelmogelijkheden meer zijn, zetten we ons in om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te waarborgen.

Huisartspraktijk Herwen&Aerdt
Michel Koop
Keurbeek 46a Herwen
0316-247377
www.huisartskoop.praktijkinfo.nl


Behandeling
aan huis

Logopedie

De logopedist houdt zich bezig met problemen bij het spreken, slikken of ademhaling ten gevolge van bijvoorbeeld bestraling, hersentumor of operatie in het hals- keel- of neusgebied. Wij geven begeleiding bij de uitspraak, denk daarbij aan de beweeglijkheid van de lippen, tong en de kaak en het stemgebruik. Bij een taalprobleem traint de logopedist de woordvinding, het overbrengen van een boodschap en/of het begrijpen van de taal. Bij het moeilijk slikken of het verslikken geeft de logopedist slik instructie en adviezen. Bij benauwdheid of kortademigheid kan de logopedist u ademoefeningen geven die ingezet worden in het dagelijks leven.


Logopediepraktijk Geuzenwaard
Hannie Boevink
Gezondheidscentrum Geuzenwaard
Markt 5, Lobith
0316-542910
logopediegeuzenwaard@gmail.com


Behandeling
aan huis


Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.

Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.
Fysio Rijnwaarden
Carien Hof
Jeannette Kuppens
Gezondheidscentrum Geuzenwaard
Markt 5, Lobith
Huisartspraktijk Herwen&Aerdt
Keurbeek 46a, Herwen
0316-541862
info@fysiorijnwaarden.nl
www.fysiorijnwaarden.nl

Behandeling
aan huis


 

Oncologische voetverzorging

De medisch pedicure behandelt uw voetklachten. Door de behandeling van kanker kunt u last krijgen van voetklachten. Bijvoorbeeld neuropathie, hand/voetsyndroom, dunne en/of droge huid, eeltvorming en kloven, nagelproblemen.
Een oncologisch voetzorgverlener herkent de bijwerkingen die u als gevolg van de behandeling kunt ondervinden. Het doel is uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.


Ria Wegman Integraal Therapeut en Medisch Voetzorgverlener
Lentemorgen 5
6903 CT Zevenaar
0316-332266 of 06-14442802
info@riawegman.nl
www.riawegman.nlWijkverpleging/Thuiszorg

De wijkverpleegkundige ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is met thuiszorg, nachtzorg en gespecialiseerde zorg. Wij bieden oncologische en palliatieve zorg in nauw contact met huisarts en specialist. Er is ook gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding beschikbaar als u geen hulp nodig heeft bij de persoonlijke zorg. Zo zorgen wij voor passende zorg waarmee u uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u wenst. U bespreekt met uw wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw dierbaren. Wij kunnen bij u thuis advies, informatie en voorlichting geven met betrekking tot vragen over uw ziekteproces op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak.

Buurtzorg
Team Rijnwaarden-Pannerden

06-83634133
Team Rijnwaarden-Lobith
06-23604772
Marieke Koek
Bianca Berentsen
www.buurtzorgnederland.com

Behandeling
aan huis

MoniCare
Monika Wildenbeest
0316-373344
info@monicare.nl
www.monicare.nl

Behandeling
aan huis


STMG
Ankie Hietkamp
026-3761533
palliatieve.zorg@stmg.nl
www.stmg.nl

Behandeling
aan huis

Sensire Wijkzorg
Didamseweg 94, Zevenaar
www.sensire.nl
Charella van Ee: gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg
06-22069411
c.vanee@sensire.nl

Behandeling
aan huis