Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Bemmel

Het Oncologie Netwerk Bemmel e.o. bestaat uit zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Bemmel en omstreken. Wanneer u of uw naaste met kanker te maken krijgt verandert uw leven drastisch en in een korte tijd. Vaak hebt u met meerdere zorgverleners te maken en is goede samenwerking van belang. De deelnemende zorgverleners hebben ervaring in het begeleiden van oncologische cliënten en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Zo kan samen met u alle noodzakelijke behandelingen goed op elkaar afgestemd worden.


Oncologische cliënten en hun familie kunnen gebruik maken van de diensten van dit Netwerk.

Contactpersoon:
Ilse Teunissen
0481-461624
Bemmel@oncologienetwerkmiddengelderland.nl


Compressiezorg

De compressiespecialist (bandagist) meet therapeutische elastische kousen (steunkousen) voor zowel benen als armen aan. Wij adviseren over verschillende compressiemiddelen, denk daarbij aan compressie hemden, wanneer er sprake is van vochtproblemen in het bovenlichaam. De kousen en compressie hemden beperken de negatieve gevolgen van vaat- en lymfeproblemen en gaan vochtophopingen tegen. De kousen en compressiehulpmiddelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Therapeutische elastische kousen TEK en overige compressiehulpmiddelen worden verstrekt op basis van een verwijzing van de arts.Movetek Compressiezorg
Nanne van Cuijk
Dorpsstraat 30A
6681 BN Bemmel

Rozendaalselaan 34-11
6881 LD Velp
06-589 699 38
info@movetek.nl
www.movetek.nl

Behandeling 
aan huis

Diëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen. 

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.

Diëtistenpraktijk Nutri-Salud
Jina Arias Saumeth
Karstraat 22
6681 LB Bemmel
06-34434415
info@nutri-salud.nl
www.nutri-salud.nl

Behandeling 
aan huis


Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.

Ergo Advies KAN!
Koen Aarntzen
Teselaar 6F
6681 BG Bemmel
06-40429542
info@ergoadvieskan.nl
www.ergoadvieskan.nl

Behandeling 
aan huis


Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.

Fysiotherapie Lingewaard
Marloes Lemmers
MC Houtakker
Karstraat 22, 6681 LB Bemmel
026–2148155
info@fysio-lingewaard.nl
www.fysio-lingewaard.nl

Behandeling 
aan huis


 

Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.
Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.Fysiotherapie Lingewaard
Marloes Lemmers
MC Houtakker
Karstraat 22, 6681 LB Bemmel
026–2148155
info@fysio-lingewaard.nl
www.fysio-lingewaard.nl

Behandeling
aan huis

Psycholoog 

De psycholoog kan u begeleiden bij de psychische verwerking van uw ziek zijn. De diagnose kanker kan heel ingrijpend zijn en veel onzekerheid met zich mee brengen. U kunt te maken krijgen met vermoeidheid, slaapproblemen en pijnklachten. Maar ook piekeren, somberheid, angst, aandacht- en geheugenproblemen kunnen u belemmeren om een nieuw evenwicht te vinden in deze moeilijke periode. 
De psycholoog kan u en uw naasten uitleg, advies en behandeling geven. Met als doel om weer meer grip op uw leven te krijgen en meer kwaliteit van leven te ervaren.Psychotherapiepraktijk Scharwächter
Peter Scharwächter
Parksingel 135
6681 ND Bemmel
0481-450434
info@psychotherapiepraktijkscharwachter.nl
psychotherapiepraktijkscharwachter.nl