Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Westervoort

Het Oncologie Netwerk Westervoort bestaat uit zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Westervoort en omstreken. Door deze samenwerking kan er vanuit verschillende invalshoeken naar de cliënt worden gekeken. De deelnemende zorgverleners hebben speciale interesse binnen hun vakgebied voor oncologie. Oncologische cliënten en hun familie kunnen gebruik maken van de diensten van dit Netwerk.

Contactpersoon:
Roxanne van de Rhee
06-55114574
Westervoort@oncologienetwerkmiddengelderland.nl


Apotheker

Bij de apotheker kunt u terecht voor uw medicatie, verbandmiddelen, incontinentiemateriaal, voedingsmiddelen en hulpmiddelen. Wij hebben een bezorgdienst en kunnen indien nodig dezelfde dag leveren. Mocht het niet voorradig zijn, dan wordt het besteld en is het de volgende dag in huis. Wij verzorgen ook chronische medicatie. Wanneer uw medicatie opraakt, zullen wij bij uw huisarts een nieuw recept vragen. Zo komt u nooit zonder medicatie te zitten.

Ook kunt u bij ons terecht voor al uw vragen over medicijnen. Wij beschikken over een uitgebreide en actuele kennis van medicijnen. Zo kunnen we met u en uw arts meedenken over uw medische problemen.Apotheek Wyborgh
Dorpsplein 67
6931 CZ Westervoort
Tel: 026-3120502
Fax: 026-3120501
www.apotheekwyborgh.nl
info@apotheekwyborgh.nl

Behandeling
aan huis


Compressiezorg

De compressiespecialist (bandagist) meet therapeutische elastische kousen (steunkousen) voor zowel benen als armen aan. Wij adviseren over verschillende compressiemiddelen, denk daarbij aan compressie hemden, wanneer er sprake is van vochtproblemen in het bovenlichaam. De kousen en compressie hemden beperken de negatieve gevolgen van vaat- en lymfeproblemen en gaan vochtophopingen tegen. De kousen en compressiehulpmiddelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Therapeutische elastische kousen TEK en overige compressiehulpmiddelen worden verstrekt op basis van een verwijzing van de arts.
Movetek Compressiezorg
Nanne van Cuijk
Rozendaalselaan 34-11
6881 LD Velp
06-58969938
info@movetek.nl
www.movetek.nl

Behandeling
aan huis


Diëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen.

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen. Rianne Mulder diëtiste en leefstijlcoach
Dorpstraat 107A
6931 BG Westervoort
026-3273852
info@dietiste.eu
www.dietiste.eu
Diëtistenpraktijk Hartenvijf
Anouk Hartman
Rivierweg 1
6932 KA Westervoort
026-3116952
anouk@hartenvijf.nl
www.hartenvijf.nlErgotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.

Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.
Snel Ergotherapie
Karen Snel
Panhuis 52
6941 BZ Didam
Gezondheidscentrum Lobede
Burg. Daalderopstraat 6
6916 CB Tolkamer
06-42149763
info@snel-ergotherapie.nl
www.snel-ergotherapie.nl

Behandeling
aan huis
Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.


Fysiotherapie Henk Scholing
Roxanne van de Rhee
Het Vergun 5
6931 KC Westervoort
06-18350921
info@fysiohenkscholing.nl
www.fysiohenkscholing.nl


Praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur J.S. Holl
Yfke van Weerd-Hoogland
Klapstraat 162
6931 CN Westervoort
026-3113130
yfkefysiotherapie@live.nl
www.holl.uwpraktijkonline.nl

Fysiotherapie van Kuppenveld
Jaap Sneep en Letty Bakker
Klapstraat 125
6931 CH Westervoort
026-3118991 / 06-23302685
info@fysiotherapievankuppenveld.nl
www.fysiotherapievankuppenveld.nlHerstel-Yoga

De Yoga docent richt zich op herstel van balans voor mensen tijdens en na behandeling van kanker. Het leidt tot een diepe lichamelijke en emotionele ontspanning. Zachte en veilige oefeningen stimuleren het zelfherstellend vermogen, verbeteren uw gezondheid en verminderen stress en pijnklachten. U leert en ervaart de ontspannende werking van een langzame buikademhaling. Ook als u beperkt bent in uw energie en beweging kunt u meedoen. Er wordt geoefend in kleine groepen, maar ook individueel is mogelijk.


Life-Force Yoga en mindfulness
Peter Haima
Uitterweert 2
6932 ML Westervoort
06-47091222
info@life-force.nl
www.life-force.nl/yoga-en-kankerHuisartsenzorg

De huisarts heeft een belangrijke rol in de verschillende fasen van het (oncologisch) zorgtraject als continue factor en gesprekspartner voor de oncologische cliënt. In overleg met u kan de huisarts u binnen de huisartsenpraktijk doorverwijzen naar een praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH).

Als er geen behandelmogelijkheden meer zijn, zetten we ons in om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te waarborgen.Huisartsenpraktijk Rozet
Contactpersonen voor oncologienetwerk:
Janneke Pelser, huisarts
en Judith Nijland, praktijkondersteuner huisartsenzorg
De Rosmolen 15
6932 NA Westervoort
026-3251231
rozet.onzehuisartsen.nlLogopedie

De logopedist houdt zich bezig met problemen bij het spreken, slikken of ademhaling ten gevolge van bijvoorbeeld bestraling, hersentumor of operatie in het hals- keel- of neusgebied. Wij geven begeleiding bij de uitspraak, denk daarbij aan de beweeglijkheid van de lippen, tong en de kaak en het stemgebruik. Bij een taalprobleem traint de logopedist de woordvinding, het overbrengen van een boodschap en/of het begrijpen van de taal. Bij het moeilijk slikken of het verslikken geeft de logopedist slik instructie en adviezen. Bij benauwdheid of kortademigheid kan de logopedist u ademoefeningen geven die ingezet worden in het dagelijks leven.


Logopedie Praktijk Liemers
Rosanne Abrams
Eltensestraat 3, Duiven
06-21336709
info@logopedieliemers.nl
www.logopedieliemers.nl


 

Lotgenoten

Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte. Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar! Wees welkom in het Braamhuis.Braamhuis
Reisenakker 12, Zevenaar
0316-332111
info@braamhuis.nl
www.braamhuis.nl
Toon Hermans Huis Arnhem
Stadhoudersstraat 60, Arnhem
026-2133196
info@thharnhem.nl
www.thharnhem.nl
Mindfulness

De Mindfulness trainer leert u beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Zodra u hoort dat u kanker heeft kunt u stress ervaren. Mindfulness kan u helpen beter om te gaan met malende gedachten, gevoelens van verdriet, angst, stress en pijnklachten. De training wordt door veel zorgverzekeraars vergoed.Life-Force Yoga en mindfulness
Peter Haima
Uitterweert 2
6932 ML Westervoort
06-47091222
info@life-force.nl
www.life-force.nl/yoga-en-kankerOedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.

Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.

Fysiotherapie Henk Scholing
Roxanne van de Rhee
Het Vergun 5
6931 KC Westervoort
06-18350921
info@fysiohenkscholing.nl
www.fysiohenkscholing.nl
Fysiotherapie van Kuppenveld
Jaap Sneep en Letty Bakker
Klapstraat 125
6931 CH Westervoort
026-3118991 / 06-23302685
info@fysiotherapievankuppenveld.nl
www.fysiotherapievankuppenveld.nlVerlies- en Rouwtherapie / coaching

De verlies- en rouwtherapeut / coach begeleidt u tijdens uw ziekte. Iedereen ervaart de rouw op zijn of haar eigen wijze. Er zijn een aantal veel voorkomende klachten tijdens het rouwen zoals verdriet, een gevoel van eenzaamheid, somberheid en een lusteloos gevoel. Daarnaast ervaren veel mensen slaap- en concentratieproblemen. Afhankelijk van de hulpvraag en uw persoonlijkheid proberen we inzicht te krijgen in uw verlies- en rouwproces. Het verlies van een dierbare of van gezondheid heeft grote gevolgen. Soms lukt het niet om er alleen of met uw naasten uit te komen. Het verlies wegnemen gaat niet, maar we kunnen u helpen uw leven weer op te pakken of om goed afscheid te nemen van het leven en uw naasten.

Praktijk Hooyman
Anita Hooyman
Psychosociale Therapie, Verlies- en Rouwbegeleiding & Tekentherapie
Pinkslo 6, 6923 CH Groessen
0316-343832 of 06-20702948
info@praktijkhooyman.nl
www.praktijkhooyman.nl

Behandeling
aan huis

Rondom Overlijden
Judith Nijland
Wannersgoed 10,
Beek gem. Montferland
06-22299888
info@rondom-overlijden.nl
www.rondom-overlijden.nl

Behandeling
aan huis


CarolineCoachingU
Caroline Vallentgoed
De Hoge Hoeve 96, Westervoort
06-22445383
carolinecoachingu@gmail.com
www.carolinecoachingu.nl

Behandeling
aan huis

 

Wijkverpleging/Thuiszorg

De wijkverpleegkundige ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is met thuiszorg, nachtzorg en gespecialiseerde zorg. Wij bieden oncologische en palliatieve zorg in nauw contact met huisarts en specialist. Er is ook gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding beschikbaar als u geen hulp nodig heeft bij de persoonlijke zorg. Zo zorgen wij voor passende zorg waarmee u uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u wenst. U bespreekt met uw wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw dierbaren. Wij kunnen bij u thuis advies, informatie en voorlichting geven met betrekking tot vragen over uw ziekteproces op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak.

Buurtzorg
06-20689255
westervoort@buurtzorgnederland.com
www.buurtzorgnederland.com

Behandeling
aan huisSensire Wijkzorg
T. 0900-8856
www.sensire.nl

Jessica Vink:
wijkverpleegkundige
06-82044783
j.vink@sensire.nl
Charella van Ee: gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg
06-22069411
c.vanee@sensire.nl

Behandeling
aan huis

STMG
Rebekka Brouwer
06-50099729 rebekka.brouwer@stmg.nl

Behandeling
aan huis


Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

De VPTZ-vrijwilliger ondersteunt mensen die thuis - of in een verpleeghuis of andere instelling - willen sterven én hun mantelzorgers.
Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Midden Gelderland
Sjoukje Boers
Rosendaalselaan 20, Velp
06-17455664

info@vptzmiddengelderland.nl
www.vptz-amg.nl

Behandeling
aan huis